Nieuwegeiner (39) komt om bij ernstig ongeval in Duitsland

Bij een ernstig ongeluk op de Duitse snelweg A3 bij Emmerich, vlak bij de Nederlandse grens, zijn vier Nederlanders omgekomen. Een van de slachtoffers is een 39-jarige man uit Nieuwegein, meldt de NOS. De auto’s waren onderdeel van een grote groep bolides die meededen aan een toertocht van 9Miles, een organisatie uit Purmerend die ritten uitzet voor mensen met sportieve auto’s.

Bij het ongeluk waren drie Porsches met een Nederlands kenteken betrokken. Volgens de Duitse politie verloor de 42-jarige bestuurder van een Porsche Cayman de macht over het stuur vanwege het slechte weer en kwam hij met zijn auto in een sloot terecht. In het voertuig zat ook een 37-jarige vrouw. Het tweetal wist uit het voertuig te komen en stond langs de weg. De 39-jarige man uit Nieuwegein was gestopt om hulp te verlenen op de vluchtstrook.

Even later verloor een 56-jarige Nederlander in een Porsche 911 op datzelfde stuk weg de macht over het stuur. Daardoor raakte hij de drie personen die langs de weg stonden en botste daarna tegen de vangrail volgens de politie. De vrouw en de 39-jarige man bezweken ter plekke aan hun verwondingen. Later zijn ook de twee bestuurders overleden.

Zware regenval
De weg in de richting van Keulen is de hele dag afgezet en de politie onderzoekt het ongeval. Volgens een woordvoerder van de Duitse politie zijn er geen aanwijzingen dat de auto’s aan het racen waren. De zware regenval kan een rol hebben gespeeld. In de Porsche 911 die op de anderen botste zat nog een man. Zijn leeftijd is niet bekendgemaakt. Volgens de Duitse politie is hij lichtgewond. Via hem hoopt de politie meer te horen over de precieze toedracht van het ongeluk.

Twee van de slachtoffers zijn vrijwilligers bij de Amersfoortse Stichting Dag met een Lach. “Onze gedachten zijn bij alle families en naasten van de slachtoffers”, meldt de stichting, die zich bezighoudt met wensen van zieke en gehandicapte kinderen, op Facebook.

De organisatie laat weten: ‘Een paar uur geleden werd zondag 26 maart een gitzwarte dag voor onze stichting. Bij een noodlottig ongeval op de A3 in Duitsland zijn vanochtend twee van onze vrijwilligers verongelukt. Dit gebeurde tijdens een toertocht die werd georganiseerd door een andere organisatie. Onze gedachten zijn bij alle families en naasten van de slachtoffers.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren