Lucas-Galecop school zorgt voor “soupkitchen” in Rundu

De Lucas-Galecop school is al 7 jaar actief voor de Sikandukoschool in Rundu. Doordat onder andere de Lucas-Galecop school al die jaren op verschillende manieren geld aan het inzamelen is voor de Sikandukoschool, kan de school nu koken met een dak boven het hoofd. Dit is veel hygiënischer. Voorheen werd er voor de kwetsbare- en weeskinderen in de buitenlucht gekookt en vaak onder extreme weersomstandigheden. Op de Sikandukoschool zitten momenteel 1367 kinderen waarvan 136 kwetsbare- en weeskinderen. De klassen zijn erg groot, gemiddeld 42 leerlingen per klas.

Letter of Appreciation
Dinsdag, 14 november gaven 2 leerlingen, 10 en 11 jaar oud, van de Lucasschool, de ambassadeurs voor Rundu, een korte presentatie over dit Runduproject. Naast de Sikandukoschool wordt ook de Mupapama Combinedschool gesteund door Nieuwegein, met name door de Willem Alexanderschool. Beide scholen ontvingen een “Letter of Appreciation” van uit Rundu. Zo’n brief wordt sporadisch opgesteld. Hierin staat vermeld dat de nieuwe overdekte kookruimte symbolisch tot “Lucas-Galecop-keuken” is benoemd. Dit is zéker iets om heel trots op te zijn! Vorig jaar heeft de Mupapamaschool ook een “shed” kunnen neerzetten.

De gemeente Nieuwegein heeft zelf al sinds 1994 een stedenband met Rundu. De werkgroep Rundu houdt zich bezig met alle particuliere initiatieven vanuit Nieuwegein. Zo onderhouden we bijvoorbeeld een groot aantal vriendschapsbanden tussen scholen in Nieuwegein en Rundu. Een belangrijk aspect is de bewustwording onder de inwoners van Nieuwegein van deze constructieve vriendschapsbanden tussen de scholen in Nieuwegein en Rundu.

Voor meer informatie zie de website www.werkgroeprundu.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren