Nieuwegein zet Pact van Ruigenhoek voort

De gemeente Nieuwegein heeft laten weten de intentieverklaring voor de provinciebrede samenwerking aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam in de vorm van het Pact van Ruigenhoek voort te zetten. Hiervoor is aan verantwoordelijk wethouder Jan Kuiper volmacht verleent om het geactualiseerde Pact van Ruigenhoek te ondertekenen.

Het Pact van Ruigenhoek is een informeel samenwerkingsplatform bestaande uit de Hollandse Waterlinies gemeenten, provincie Utrecht, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de waterschappen HDSR en AGV. Het Pact, dat sinds 2017 bestaat en toen werd ondertekend door voormalig wethouder Johan Gadella, is een intentieverklaring om samen te werken aan de Hollandse Waterlinies en de verantwoordelijkheid te delen om integraal nadenken en aanpakken te stimuleren en elkaar te inspireren.

‘De op 26 juli 2021 verkregen Werelderfgoedstatus en de actuele maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkelingen vragen om een actualisatie van deze intentieverklaring. Met de actualisatie wordt de samenwerking van de afgelopen jaren voortgezet, met nieuwe accenten passend bij de actuele (ruimtelijke) opgaven’ zo laat de gemeente Nieuwegein weten.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie in Midden-Nederland die is aangelegd tussen 1815 en 1940 en loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. De Linie bestaat uit vijftig forten en zes vestingsteden en wordt verbonden door ruim duizend militaire en waterbouwkundige objecten, waaronder enkele in Nieuwegein (Fort Vreeswijk, Fort bij Jutphaas en de Batterij aan de Overeindseweg). In de zomer van 2021 heeft het een een UNESCO Werelderfgoedstatus verkregen. Dit werd feestelijk gevierd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren