Impuls voor ontwikkeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Woensdag 15 november ondertekende wethouder Johan Gadella, namens gemeente Nieuwegein, het ‘Pact van Ruigenhoek’. Met het pact bundelen veertien partijen hun krachten om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te beschermen, te ontwikkelen en meer bekendheid te geven.

Bijzonder verhaal
“Het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is een bijzonder verhaal dat we uit willen dragen bij een (inter)nationaal publiek”, zegt wethouder Johan Gadella..”Het is onderdeel van onze geschiedenis en mag niet verloren gaan. Nieuwegein vormt een belangrijk onderdeel van deze waterlinie. Met subsidie van de provincie Utrecht hebben we afgelopen zomer op het forteiland Fort Jutphaas wandelpaden, bankjes, een informatiebord en een speeltoestel aangelegd. Hiermee zijn we al gestart met het toegankelijk maken van Fort Jutphaas als openbaar park. Daarnaast worden De Batterijen aan de Overeindseweg verbouwd om er vergaderingen voor ondernemers te kunnen houden. Maar ook om dagjesmensen die in het gebied fietsen daar het mooie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te laten verkennen. Met het ondertekenen van het pact willen we ons ervoor inspannen om meer bezoekers naar de linie trekken en proberen de (vrijetijd)bestedingen te verhogen.”

Kansrijke initiatieven
Het ‘Pact van Ruigenhoek’ geldt voor de komende 5 jaar. Ieder jaar wordt een Actieprogramma opgesteld met daarin de kansrijke initiatieven die de ondertekenaars samen met maatschappelijke partners gaan ontplooien. Het pact werd ondertekend door: gemeenten Nieuwegein, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt, Bunnik, Utrecht, Houten, Vianen, Wijk bij Duurstede, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek en Provincie Utrecht.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) is een verdedigingslinie in midden Nederland die is aangelegd tussen 1815 en 1940 en die loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. De Linie bestaat uit 50 forten en zes vestingsteden en wordt verbonden door ruim duizend militaire en waterbouwkundige objecten. De NHW is een Nationaal Landschap, aangewezen als grootste Rijksmonument van Nederland en staat op de voorlopige lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Ondertekening Pact van Ruigenhoek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren