Nieuwegein waardeert mantelzorgers

Nieuwegein kent veel mantelzorgers die zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Dit doen ze vaak al langere tijd, in hun eigen tijd en zonder dat ze er voor betaald krijgen. De gemeente en het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein waarderen dit zeer en benadrukken dat door deze mensen een mantelzorgwaardering aan te bieden. Elke mantelzorger die ingeschreven staat bij het steunpunt krijgt de mantelzorgwaardering 2017.

Dag van de Mantelzorg
Op vrijdag 10 november van 15.00 tot 20.00 uur wordt bovendien de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gehouden in het MeetingDistrict, Blokhoeve 2 te Nieuwegein (de ingang bevindt naast sportcentrum Fit For Free). Ook dit is een initiatief van de gemeente en het steunpunt. Dit jaar ziet de dag er wel wat anders uit dan vorig jaar. Zo kunnen de bezoekers verschillende workshops te volgen. Ook is er een proeverij van verschillende producten. Op deze dag kunt u bij inlevering van de voucher die aan de uitnodiging vast zit de mantelzorgwaardering ook ophalen tussen 15.00 en 20.00 uur in het MeetingDistrict.

Hoe aan te vragen?
Iedere mantelzorger die ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg krijgt in de maand oktober een uitnodiging thuisgestuurd voor het afhalen van zijn of haar mantelzorgwaardering. Staat u nog niet bij het steunpunt ingeschreven als mantelzorger, doe dit dan alsnog!  Dit kan het gehele jaar door, maar wilt u in aanmerking komen voor de Mantelzorgwaardering van dit jaar, doe dit dan vóór 15 oktober 2017. Inschrijven kan via de website van het Steunpunt Mantelzorg. Mocht u vragen hebben dan kunt u bellen naar het steunpunt via tel. 06- 83 55 68 74.

Wat biedt het Steunpunt Mantelzorg

  • Driemaal per jaar een nieuwsbrief
  • Lotgenoten contact
  • Thema- en voorlichtingsbijeenkomsten/lezingen
  • Ontspannende activiteiten
  • Ondersteunende gesprekken
  • Hulp bij uitzoek- en regeltaken
  • Verzorgend van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg
  • Informatie en advies over het hulpaanbod in Nieuwegein
  • Informatie en advies over wet- en regelgeving rond de zorg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren