Nieuwegein Toen en Nu

‘De Jutphase Dorpsstraat aan het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Dat gedeelte is in 1971 ‘omgedoopt’ tot Herenstraat. Op het huisnummer 38 was bakker Flip van Leeuwen gevestigd. Voor de deur van de bakkerswinkel staat de ‘lelijke eend’ die voornamelijk door zijn zoon Co werd bereden. Links van de bakkerswinkel staan twee woningen, die in 1972 zijn gesloopt’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: