Toen & Nu: ‘De Vleeschhouwerij aan de Dorpsstraat in Vreeswijk’

Deze week ontving de redactie een oude foto van Paul Gorter uit Lelystad, hij kocht deze op het Waterlooplein in Amsterdam. Paul: ‘N.a.v. uw rubriek ‘Toen & Nu’ het volgende. Als verzamelaar van oude foto’s kocht ik onlangs een foto van de Vleeschhouwerij en Spekslager Brune voorheen Hakkert. De foto dateert begin 1900. De gevel ziet er beneden anders uit. Leeuwenkopje en boompje zijn duidelijk zichtbaar. Is er interesse voor publicatie dan kan ik hem mailen. Wat bijzonder is dat op het bord op de gevel dus de naam Hakkert genoemd wordt naast Brune als eerdere eigenaar.’ Nou en die foto wilde wij natuurlijk graag hebben om die met u te delen.

‘De kern van dit hoekpand aan de Dorpsstraat in Vreeswijk is te herleiden tot de zeventiende eeuw, maar het huidige gebouw stamt in uiterlijk de tweede helft van de negentiende eeuw. Er zijn enige verbouwingen geweest. In 1900 is vergunning verleend aan T.H. Brune voor het oprichten van een vleeshouwerij, spekslagerij en een vlees- en spekrokerij. In 1924 heeft de toenmalige eigenaar B.N. de Roos, het winkel- annex woonpand laten verbouwen door de bouwkundige J.J. van Zoelen; hierbij is de winkelpui vernieuwd en is een dakkapel aangebracht.’

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken in Vreeswijk en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij, met medewerking van de Historische Kring Nieuwegein | Museum Warsenhoeck, een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is.

Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is. Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s en het verhaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!