Nieuwegein Toen en Nu

Deze week een heel andere aflevering dan u gewend bent. Deze keer geen foto van de Historische Kring Nieuwegein, hoewel ik er nog wel één of twee heb… Deze week was de aanleiding tot deze rubriek niet iets van Toen. Nee, deze week was de aanleiding een actuele Nu-situatie.Twee foto’s. Tweemaal exact dezelfde plek. Als u deze foto’s bekijkt dan zult u, wanneer u tenminste niet dagelijks aan deze plek in Galecop voorbij komt, naar alle waarschijnlijkheid van mening zijn dat de Nu-situatie zich in de eerste foto bevindt.

Bloemink: ‘Niets is echter minder waar. Ik maakte de bovenste foto in augustus 2002. Zeven jaar geleden dus. De tweede foto maakte ik vorige week, augustus 2009. Zeven jaar later zijn de bomen midden in de zomer kaal… Geen blaadje te zien. En het lijkt wel of men ze heeft geknot…’ Twee foto’s. Het verschil is zeven jaar. Verder is alles hetzelfde. Hetzelfde seizoen, dezelfde maand. Dezelfde plek in Galecop. Dezelfde bebouwing. Dezelfde bomen, nu echter bladloos. Was Nieuwegein te groen? Klik hier voor de foto van ‘Toen en Nu.’ Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren