Straatnamen Nieuw Vreeswijk bekend

Prinses Maximastraat, Zandoever en Dinkelstraat: dit zijn enkele voorbeelden van de nieuwe straatnamen in Nieuw Vreeswijk. De commissie Straatnaamgeving heeft zich de afgelopen tijd over de naamgeving van de straten in deze toekomstige woonwijk van Nieuwegein gebogen. Bij de keuze van de namen heeft de commissie zich laten leiden door de geschiedenis van het gebied. Het college heeft de straatnamen nu vastgesteld.

Gebied Prins Hendriklaan

In het gebied rond de Prins Hendriklaan zijn de straatnamen aangepast aan de huidige straatnaamgeving. De straatnamen zijn genoemd naar de koninklijke familie. Daar worden de volgende namen aan toegevoegd: Prins Willem-Alexanderstraat(zuidzijde), Prinses Maximastraat (noordzijde) en de Prins Johan Frisostraat

‘Werven’ rondom de passantenhaven

In het gebied rondom de passantenhaven waren voorheen scheepswerven gevestigd. Daarom is besloten om het als achtervoegsel “werf” te nemen. Er zijn verschillende voorvoegsels gekozen om ook de relatie te leggen met de overige gebieden. De volgende namen zijn vastgesteld: Wiersewerf, Houtwerf, Ijzerwerf, Hunzewerf en Kromme Rijnwerf.

‘Oevers’ tussen Merwedekanaal en Wierselaan

Het gebied tussen het Merwedekanaal en de Wierselaan is van oudsher gebruikt om diverse grondsoorten op te slaan zoals grind en zand. De grondsoorten zijn daarom als voorvoegsel in de straatnamen gebruikt. Als achtervoegsel is gekozen voor “oever”. De volgende straatnamen zijn vastgesteld: Zandoever, Grindoever, Vuursteenoever, Leisteenoever, Schelpenoever en de Basaltoever.

Rivieren ten oosten van de Wierselaan

In het gebied ten oosten van de Wierselaan liggen de straatnamen genoemd naar rivieren: Reggestraat, Berkelstraat en de Dinkelstraat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: