Nieuwegein Toen en Nu

‘In 1973 kon deze foto worden gemaakt van de vol in bedrijf zijnde Doorslagbrug. Op de achtergrond van links naar de Henkelfabriek, de brugwachterswoning en – op de achtergrond- de wipwatermolen Oudegein. In 1978 kwam enkele honderden meters zuidelijker de nieuwe Doorslagbrug gereed en heel snel daarna, in de herfst van 1978, werd de Doorslagbrug gesloopt. De brugwachterswoning werd na enig overleg tussen de gemeente Nieuwegein en de Henkel-directie tezamen met het weggedeelte tot aan de Lange-laan-van-Oudegein verkocht aan Henkel. Enkele jaren nog mocht het huisje blijven staan en werd het gebruikt als opslagruimte. In 1983 kwam ook hier de sloper. En de wipwatermolen ………… die heeft op zijn oude plekje waar hij op deze foto nog pronkt, slechte jaren voor de boeg. Bijna 15 jaar heeft de molen gekortwiekt daar nog gestaan en heeft uiteindelijk in de 21e eeuw de nieuwe plek gekregen langs de Doorslag, in het Natuurkwartier van Nieuwegein’, aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de prachtige foto van Toen.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren