Nieuwegein start Geina zomerprogramma voor jongeren

Deze zomer wordt er in Nieuwegein een nieuwe traditie geboren: het Geina zomerprogramma. De gemeente Nieuwegein heeft samen met MOvactor, SportID, DE KOM, De Tweede Verdieping en een groep Nieuwegeinse jongeren in een razend tempo gewerkt aan een bruisend programma voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Maandag wordt het programma gelanceerd en kunnen jongeren zich inschrijven via de website www.geinazomerprogramma.nl.

Deze week start voor veel Nieuwegeinse jongeren de zomervakantie. Door corona een andere vakantie dan normaal. Voor velen geldt dat ze dit jaar niet op vakantie gaan en thuis is er minder te doen. Reden voor de gemeente Nieuwegein en verschillende partners om de handen ineen te slaan.

Cees van Rootselaar van SportID: “Ons doel is om Nieuwegeiners te verleiden om in beweging te komen. Dit zomerprogramma voor jongeren past hier perfect in. Onze buurtsportcoaches hebben samen met sportverenigingen gekeken wat er aan extra activiteiten mogelijk is. Corona toont ons eens te meer hoe belangrijk bewegen en een gezond leven is. Het zorgt ook dat er mooie samenwerkingen ontstaan zoals in dit zomerprogramma.”

De kracht van Nieuwegeinse jongeren
Via een korte enquête waar ruim 700 jongeren op hebben gereageerd ontstond er een eerste beeld van de behoeften en wensen. Willen jongeren dat er meer activiteiten worden georganiseerd? En zo ja, welke activiteiten op welke locaties? Vervolgens zijn burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Jan Kuiper met jongeren digitaal in gesprek gegaan. “Wat mij heeft geraakt is dat jongeren niet alleen aangeven wat er moet komen in de stad, maar ook wat ze zelf kunnen bijdragen aan het realiseren daarvan. En dat doen ze ook. Hieruit spreekt voor mij de (veer)kracht van Nieuwegeinse jongeren” aldus wethouder Jan Kuiper.

Zomerprogramma voor en door jongeren
Bij de ontwikkeling van het zomerprogramma staat de behoefte van de jongeren centraal. Zij zijn dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken. De jongeren hebben zelf de naam voor het programma, de kleuren en het logo voor de huisstijl uitgekozen. Maar de jongeren werken ook actief mee bij het organiseren van de activiteiten.

Vanaf de lancering van het programma vergaderen ze twee keer per week met het projectteam, waar onder andere ook de gemeente Nieuwegein en MOvactor in zitten. Eline Aarts, MOvactor: “Samen bedenken we wat er gedaan moet worden die week en worden de taken verdeeld.”

Suha (16) uit Nieuwegein: “Wij jongeren hebben een grote rol in het project. We zeggen niet voor niets door en voor jongeren. Wij brainstormen met zijn allen, we vullen elkaar aan. We maken elkaar eigenlijk compleet bij het ontstaan en bij de voortgang van het project.”

Meedoen
De komende zes weken is er voor jongeren van de 12 tot 18 jaar van alles te doen in Nieuwegein. Van een openlucht bioscoop tot een voetbal- en basketbaltoernooi. Bij de activiteiten gelden de actuele corona voorzorg richtlijnen uit de noodverordening. Ook zin in een leuke zomer? Volg het Instagramaccount voor alle updates en behind the scenes @geinazomerprogramma of bekijk de website www.geinazomervakantie.nl voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren