Binnenhaven voor Nieuwegein?

Nieuwegein krijgt, als het aan de Provincie Utrecht ligt, een binnenhaven met een containerterminal op het nieuwe bedrijventerrein Het Klooster. De plannen ervoor zijn opgenomen in de de Provinciale Structuurvisie 2005-2015. Het college van Nieuwegein heeft inmiddels ingestemd met de aanvraag van subsidie voor onderzoek naar de ontwikkeling van een haven met containerterminal. Provincie en gemeente startten al een haalbaarheidsonderzoek.

Donderdag 22 maart vindt er in het Provinciehuis een gezamenlijk informatiebijeenkomst plaats voor raadsleden en leden van Provinciale Staten over de eventuele ontwikkeling van een binnenhaven met containerterminal. Doel van de bijeenkomst is om hen te informeren over het onderzoek en bij te dragen aan een goede beeldvorming over een binnenhaven met containerterminal. De informatieavond biedt raads- en statenleden ook de mogelijkheid om input mee te geven voor de onderzoeksfase. Tegelijkertijd is er aandacht voor het proces tot aan besluitvorming. De informatiebijeenkomst is openbaar toegankelijk voor belangstellenden.

Naar verwachting kunnen raads- en statenleden op basis van het onderzoek in augustus 2012 een besluit nemen over een eventuele haven en de locatie daarvan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk