Katern

Leefbaar Nieuwegein definitief gescheurd

Eerder maakten we al bekend dat na het ontslag van Wethouder Jacqueline Verbeek, Edwin van Straten is overgestapt naar de VVD in Nieuwegein. Kort daarop verliet Leefbaar Nieuwegeiner Paul Kagie de partij met behoud van eigen zetel.

Gisteravond is besloten dat ook Balth de Winter, Veroon vd Heuvel en Paul Meerman de partij verlaten om een eigen partij op te zetten en door te gaan als driemans fractie in de Nieuwegeinse Gemeenteraad. De nieuwe partij heet ‘Onze Nieuwegeinse Samenleving’, kortweg O.N.S. Veroon vd Heuvel is mede-oprichtster van Leefbaar Nieuwegein. Door het vertrek van de vijf bovengenoemde raadsleden heeft Leefbaar Nieuwegein nog maar 1 raadslid over en wel Luc Verbeek. Francis Kosterman had al eerder haar raadslidmaatschap ter beschikking gesteld aan de partij, zoals de partij heeft overeengekomen bij de oprichting.

Belangrijk item is om te weten dat uit een deel van de notulen van de partijledenvergadering van 5 maart 2002 blijkt dat vertrekkende raadsleden de zetel ter beschikking moeten stellen aan de partij. We gaan achter deze loyaliteitsverklaring aan. Op deze manier is de kiezer van dichtbij geconfronteerd met zaken die ‘de nieuwe politiek’ wilde doen elimineren en dat is ‘achterkamer politiek’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk