Katern

Nieuwegein scoort goed in wijkonderzoek

Uit onderzoek van Buurtfacts blijkt dat de Nieuwegeinse wijken een voldoende scoren voor kindvriendelijkheid. Nieuwegein kreeg gemiddeld een 7-. Alleen Het Klooster (5,9) en industriegebied Laagraven (4,9) kregen een cijfer die lager dan een zes is. Buurtfacts onderzocht alle Nederlandse buurten met elkaar op basis van gegevens over kindvriendelijkheid voor kinderen tot 14 jaar.

In het onderzoek stonden thema’s centraal als onderwijs, opvang en veiligheid. Laagraven scoort op deze punten slecht, omdat bijvoorbeeld scholen niet in de buurt zijn en het verkeer er heel druk is. De Ravenswade is de belangrijkste toegangsweg hier. De straat is al jaren koploper in de Top 10 van fietsknelpunten in Nieuwegein, onderzocht door de Fietsersbond. In Laagraven wonen 155 mensen, waarvan 5 kinderen.

Topper voor meest kindvriendelijk is de wijk Galecop met een 7,4. Ook de buurten Batau-Zuid, Batau-Noord, Doorslag, Vreeswijk, Merwestein en Zandveld scoren hoog. Klik hier voor het resultaat van alle wijken in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk