Nieuwegein pakt zowel eerste als tweede prijs tijdens Nationale Finale Prinses Christina Concours 2017

De 12-jarige pianist Radu Ratering uit Nieuwegein, Sasha Witteveen, contrabas (13 jaar, Ouderkerk aan de Amstel), Pelle van Esch, bastrombone (15 jaar, Gouda) en  Theodoor Heyning, cello (17 jaar, Groningen) hebben zondagmiddag 23 april jl. een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2017 werden acht jonge muziektalenten geselecteerd.

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen wordt gekeken naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt. De vakjury, bestaande uit Pauline Oostenrijk (voorzitter), Judith Wijzenbeek, Emmy Verhey, Ruud van der Meer en Jan Wijn, bepaalde per finalist welke prijs werd toegekend. H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden overhandigde de prijzen aan de finalisten.

Ook Steije Maurer uit Nieuwegein viel in de prijzen. De 12-jarig marimba speler mocht de tweede prijs in ontvangst nemen in dezelfde categorie als de winnaar uit Nieuwegein. Dit betekend dat Nieuwegein een eerste en een tweede prijs mee naar huis mocht nemen.

Radu en Steije met hun prijs

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk