Katern

Nieuwegein niet naar het Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen in Warmond

Bowling Vereniging Nieuwegein mocht dit jaar 52 teams van 7 basisscholen ontvangen in Bowlingcentrum Nieuwegein. Na het volgen van 4 bowling clinics, waarin zij de basis van het bowlen leerden, speelden alle kinderen afgelopen week het regionale toernooi. Dit was tevens de voorronde voor het NK, in Bowlingcentrum Nieuwegein. Veel familieleden en leerkrachten waren aanwezig om de prestaties van de kinderen te volgen. ‘Het was een gezellige drukte’ aldus Ruud Stauttener van Bowlingcentrum Nieuwegein.

Afgelopen maandag 4 februari waren de 29 teams van groep 5/6 van de basisschool aan de beurt. De leerlingen speelden elk twee games. De beste teams groep 5/6 zijn geworden:

1 De ‘Gang van De Rank’ uit Vianen met 384 punten
2 ‘Bowling Squad’ van De Rank uit Vianen met 361 punten
3 ‘Bowling Legends’ van De Toonladder uit Nieuwegein met 357 punten

Dinsdag 5 februari jl. waren de 23 teams van groep 7/8 aan de beurt. Zij speelden elk drie games. De beste teams groep 7/8 zijn geworden:

1 De ‘Bowling Bijtjes’ van De Voorhof uit Vianen
2 ‘Dr. Noach Bowling’ van Dr. Noachschool uit Schoonrewoerd
3 De ‘Onoverwinnelijke Pins’ van De Voorhof uit Vianen

De 1ste plaats van beide toernooien won de wisselbeker en zij gaan door naar de finale van het NK Schoolbowlen op 9 maart in Lucky’s Bowling in Warmond. Helaas moest Nieuwegein het doen met een derde plek voor de leerlingen van groep 5/6 van de Toonladder in Zuilenstein waardoor geen team uit Nieuwegein gaat meestrijden om het Nederland Kampioenschap Schoolbowlen. Teams uit Vianen waren oppermachtig tijdens dit regio kampioenschap in Nieuwegein.

De winnaars van beide dagen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren