Katern

Nieuwegein maakt zich op voor Spin for Life, de grootste spinningmarathon ooit!

Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment roepen heel Nederland op om 23 maart mee te doen en geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Iedereen kan meedoen óf doneren! Door op de spinningfiets te stappen bij SportCity Nieuwegein komen we weer dichter bij het doel: een half miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Er staat inmiddels meer dan 285.000 euro op de teller.

Spin for Life, de grootste spinningmarathon ooit
De organisaties willen op donderdag 23 maart duizenden mensen op de fiets krijgen om op één van de 27 deelnemende SportCity clubs 1 of 2 uur te gaan spinnen op de beats van SLAM! Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen lid zijn van SportCity. Deelnemers staat een bijzondere ervaring te wachten, een limited edition Spin for Life goodie en een hapje en drankje. Mensen die liever een donatie doen in plaats van mee te spinnen, kunnen gemakkelijk via een Tikkie doneren

Vanaf maandag 20 maart gaat bij SLAM! het aftellen beginnen
Live vanuit de SLAM!-studio in Naarden wordt er van 20 tot en met donderdag 23 maart een fiets draaiende gehouden door diverse bekende gasten. Vanaf de SportCity club op de Wibautstraat wordt ook een livestream uitgezonden naar de 26 andere SportCity clubs. SLAM!-DJ Martijn La Grouw geeft op donderdag het spreekwoordelijke wiel over door vanuit Naarden naar Amsterdam te fietsen en opent daarmee officieel de grootste spinningmarathon ooit. Dj’s die hier voor de spinners live gaan draaien zijn onder meer La Fuente, WeDamnz en Michael Amani. Tim Senders, die zelf zijn opa verloor aan kanker, is de host van het event en hij spint ook mee. Andere BN’ers die meedoen, zijn Dennis Warmerdam en Ralf Seuntjens, die het initiatief vanuit hun persoonlijke ervaring met kanker een warm hart toedragen. Het evenement is voor iedereen live te volgen via de radio en te zien op SLAM! TV (via Ziggo kanaal 603 en KPN kanaal 111).

Vrienden en familie kunnen ook meehelpen, zonder te hoeven spinnen
Deelnemers en bedrijven die meedoen halen donaties op in hun eigen omgeving bij familie, vrienden en collega’s. Deze supporters worden opgeroepen om op 23 maart naar SportCity Nieuwegein te komen om deelnemers aan te moedigen. Met de opgehaalde donaties wordt onderzoek gefinancierd naar behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen. Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “We hopen met onze 27 lokale evenementen, die samen Spin for Life vormen, zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen én te doneren. Kanker raakt helaas nog steeds 1 op de 3 Nederlanders, dus onderzoek is van levensbelang. Samen dragen we met Spin for Life bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk