Nieuwegein maakt samen met de stad digitale hondenkaart

Inwoners beleven plezier aan hun hond maar de hondenpoep op straat is één van grootste ergernissen. Het stadsbestuur heeft daarom besloten dat in daarvoor aangewezen gebieden het baasje de hondenpoep opruimt. De gemeente nodigt ook de inwoners uit om samen de hondenkaart eenvoudiger en eenduidiger in te delen.

Er is behoefte aan minder versnippering en minder variatie in de hondenuitlaat gebieden. De nieuwe afspraken verschijnen in een app waarbij inwoners de digitale hondenuitlaatkaart met gps functie tijdens het wandelen kunnen raadplegen. Deze is vanaf begin 2019 beschikbaar.

De gemeente gaat vaker hondenpoep verwijderen uit de openbare ruimte. Ook kijken we samen met bewoners naar de beste verdeling van de hondenbakken in de openbare ruimte en waar nodig komen er extra hondenbakken bij. Het is een aantal van de maatregelen dat het college neemt op basis van het Evaluatierapport hondenbeleid 2018. Samen met de stad is het hondenbeleid geëvalueerd met een uitgebreide enquête en een inloopavond. Conclusies uit dit onderzoek leiden tot een reeks van maatregelen met als doel het beleid beter onder de aandacht te brengen.

Verantwoordelijk wethouder Marieke Schouten: ,,We vinden het belangrijk dat de leefomgeving schoon, heel en veilig is. Door nu een reeks van maatregelen te nemen, zorgen we voor duidelijkheid. We blijven daarbij zoveel mogelijk ruimte bieden aan inwoners die plezier beleven aan hun hond. We verwachten dat we hiermee de ergernis over hondenpoep op straat echt aanpakken.’’

3 thoughts on “Nieuwegein maakt samen met de stad digitale hondenkaart

 1. John

  Grapje zeker, wie gaat dat controleren???de wethouder soms??

 2. Martin030

  Honden moeten poepen en liever niet op het gras bij mij voor de deur… Maar ik vind het onvergefelijk dat honden, tegen de APV-berordening in, los lopen en daardoor ongecorrigeerd midden op het trottoir of op een speelveld schijten….
  Maarja, zonder handhaving worden hondeneigenaren óók niet (her)opgevoed…..

 3. Sjaak

  Loslopen en op ongewenste plekken ‘schijten’, zijn niet per definitie aan elkaar verbonden. Ik zie het probleem niet van loslopende honden. Wel van honden die op straat poepen met baasjes die dat laten liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren