Nieuwegein krijgt ‘Witte Anjer perkje’

Tijdens de raadsvergadering op woensdag 14 juli jl. is de motie voor het realiseren van een Witte Anjer perkje in Nieuwegein unaniem aangenomen. De motie is het initiatief van CDA-raadslid Rija van der Sluiszen. Een Witte Anjer perkje geeft uitdrukking aan de erkenning en waardering voor onze veteranen. Waar het perkje komt moet nog besloten worden.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om met een Witte Anjer perkje hun veteranen te eren. De Witte Anjer is het symbool voor de waardering van veteranen en bloeit in de weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag op de laatste zaterdag in juni. Het CDA Nieuwegein heeft met het indienen van de motie gehoor gegeven aan die oproep van het Nationaal Comité Veteranendag.

In deze motie vraagt het CDA, samen met Lokale Vernieuwing, VVD, VSP en Groep Verdam, aan het college om een Witte Anjer perkje te realiseren in samenspraak met lokale veteranen. De initiatiefnemers stellen voor om bij dit perkje een informatiebord te plaatsen met uitleg over de betekenis van de Witte Anjer en de relatie met de veteranen. Dit perkje zou dan gerealiseerd moeten worden voor de volgende Veteranendag op 25 juni 2022.

CDA-raadslid Rija van der Sluiszen: ”Het is een mooi gebaar naar onze veteranen dat deze motie unaniem is aangenomen. Zij verdienen die aandacht en waardering. Ik ben blij dat de burgemeester dit voorstel heeft omarmd.”

Op dit moment kent Nederland circa 110.000 veteranen. Vrouwen en mannen die overal rond de wereld in oorlogsgebieden actief zijn geweest. Van Joegoslavië tot Nieuw-Guinea en van Afghanistan tot Congo. Ook in Nieuwegein wonen mensen die tot deze groep behoren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren