Katern

WinkelTwee dorpen in oorlogstijd Deel 1

006
€19.45
Op voorraad
1
Productgegevens

Wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog en met name in wat er in onze stad toentertijd gebeurde moet het boek ‘Twee dorpen in oorlogstijd’ lezen.

Nog nooit eerder werd de geschiedenis van de dorpen Vreeswijk en Jutphaas tijdens de Tweede Wereldoorlog bij elkaar gebracht in één boek. Het boek gaat over Duitse spionnen, enorme stromen vluchtelingen, over vluchtende kinderen en bombardementen van strategische doelen. Een boek vol foto’s, korte verhalen, getuigenissen en herinneringen aan grote en kleine verzetsdaden. Over het herbergen van onderduikers, illegale slachterijen en het verstoppen van hele schepen om vordering door de Duitsers te voorkomen.

Veel mensen leverden een bijdrage aan het boek door hun herinneringen en beeldmateriaal te delen. Ook stelden de historische verenigingen van Nieuwegein en Hoograven, ooit deel van Jutphaas, hun kennis en materialen beschikbaar.

Auteur en samensteller Renée Blom: “Het heeft mij enorm gemotiveerd dat we met dit boek ervoor zorg dat alle informatie voor iedereen, en dus ook voor jonge mensen, makkelijker vindbaar en toegankelijk wordt.”

Bewaar dit product voor later