Nieuwegein krijgt een tijdelijke buitenbioscoop, studiecafé en een Foodfestival

Dinsdag 6 juni pitchten leerlingen van de derde klas van het Anna van Rijn College hun ideeën voor meer levendigheid en ontmoeting in Nieuwegein. De winnende ideeën liepen uiteen van een buitenbioscoop tot een huiswerkcafé in de natuur. Dit alles in het kader van het pitchproject ‘jij maakt het.’ Acht leerlingen gingen er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Pitchbattle
Uit alle schriftelijke inzendingen zijn de vijftien beste ideeën gekozen. De jongeren achter het idee mochten in een ‘pitchbattle’ van 1 minuut hun plan pitchen. Met veel enthousiasme presenteerden de jongeren de verschillende ideeën met als doel jongeren en andere inwoners van Nieuwegein dichter bij elkaar te brengen door middel van sport, cultuur, eten, technologie of muziek.

De beoordeling
De jury bestaande uit Nynke Joustra (jongerenwerker bij MOvactor), Robin Hafkenscheid (coördinator cultuureducatie, theater de Kom) en Dave van Loon (beleidsmedewerker jeugd, gemeente Nieuwegein) beoordeelden de ideeën op originaliteit, enthousiasme, haalbaarheid en presentatie. Ook is gekeken of de ideeën passen binnen de behoeften in de gemeente.

Acht grote winnaars
Uiteindelijk kwamen drie ideeën als grote winnaars uit de bus. Een tijdelijke buitenbioscoop op CityPlaza, bedacht door Samantha Belderbos en Janneke van der Kuip. Een foodfestival voor jong en oud waar mensen eten kunnen proeven uit verschillende culturen, bedacht door Anouk Martens en Raphaela Afolalu. En als laatste een initiatief dat door twee groepen leerlingen in verschillende vorm werd gepresenteerd; een studiecafé in een van de buurtpleinen door Talitha van de Korput en Siënna Kolkman en een huiswerkplek in de natuur, bedacht door Lieselot Harmsen en Anna Duhen. De jongeren werken samen met begeleiding hun plannen verder uit. Zij kunnen daarbij rekenen op ondersteuning en subsidie van de gemeente, zodat de plannen in de komende tijd echt gerealiseerd kunnen worden!

Pitchproject ‘Jij maakt het’
Pitchproject ‘Jij maakt het’ geeft jongeren een podium om hun eigen enthousiaste en maatschappelijk betrokken ideeën te realiseren met behulp van subsidie van de gemeente. De ideeën moeten jongeren en andere inwoners van Nieuwegein dichter bij elkaar brengen.

De winnaars van de Pitchbattle, samen met de jury

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren