Katern

Geslaagde ‘Balkon Beweegdag’ in Nieuwegein

Afgelopen vrijdag 4 juni 2021 was de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag. Op deze dag werd er landelijk van alles georganiseerd om te bewegen vanaf het balkon. In Nieuwegein organiseerde de Buurtsportcoaches van SportID activiteiten in samenwerking met ZorgSpectrum, De KNBB, De Dansfabriek, Beatz Dansstudio, Gerda Kagie en Fysiotherapie Galecop. Op 8 locaties in Nieuwegein hebben we vanaf het balkon, onder het genot van gezellige orgel- en dansmuziek, bewogen.

Met de Balkon Beweegdag konden cliënten van ZorgSpectrum locaties De Geinsche Hof en Vreeswijk ervaren hoe leuk bewegen is. “De beweegclinic was een groot succes. Ondanks het warme weer deden de mensen actief mee en waren ze heel enthousiast”, vertelt oefentherapeut Marloes Everaers. Ook de biljartclinic van de Biljartbond (KNBB) kon rekenen op enthousiaste reacties. Een select gezelschap kreeg de mogelijkheid om hieraan mee te doen. Dat na afloop de bewoners van locatie Vreeswijk een tafelbiljart in ontvangst mochten nemen, was de perfecte afsluiter van een hele mooie dag.

‘De KNBB heeft met plezier een mooie bijdrage mogen leveren aan de Nationale Balkon Beweegdag door onder andere een prachtig tafelbiljart te doneren aan ZorgSpectrum locatie Vreeswijk’ vertelt KNBB-directeur Willem La Riviere.

Dit in het kader van het ouderen/eenzaamheidsprogramma Tijd voor Krijt van de KNBB. Voor het tegengaan van eenzaamheid, voor sociaal samenzijn en voor (ongemerkte) beweging is het cruciaal dat in zorglocaties biljarttafels niet verdwijnen – en het doneren van zo’n mooie mobiele biljarttafel levert een bijdrage aan het behoud van de mogelijkheid tot biljarten bij ouderen. Op enkele locaties heeft de KNBB biljartclinics gehouden, waarbij de KNBB een extra (blauwe) biljartbal heeft toegevoegd met het voor Tijd voor Krijt kenmerkende kopje koffie. Zo kan op deze locaties het laagdrempelige spel honderden worden gespeeld.

Een mooi moment waren de beweegoefeningen met ouderen op balkons o.l.v. beweegcoaches, waarbij ouderen met beperkte woonruimte en vaak ook beperkte mogelijkheden om ergens te sporten met een keu in de hand op opzwepende muziek beweegoefeningen deden. Tot groot plezier van de (voornamelijk, maar niet uitsluitend) ouderen, die deze bijdrage van de KNBB waardeerden en die de keuen mochten houden, wat hopelijk voor hen ook de instap verlaagt om ergens een potje te gaan spelen.

De organisatie kijkt terug op een sportieve, zonnige en geslaagde Nationale Balkon Beweegdag. ‘Volgend jaar weer!’ aldus de buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren