Nieuwegein heeft nu ook een witte anjerperkje om veteranen te eren

Vandaag heeft burgemeester Frans Backhuijs het nieuwe witte anjerperkje bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg in Jutphaas onthuld. Het Nationaal Comité Veteranendag had eerder Nederlandse gemeenten opgeroepen hun veteranen te eren en te waarderen met een speciaal aangelegd witte anjerperkje. Nieuwegein heeft hier gehoor aan gegeven. Met dit witte anjer perkje toont de gemeente Nieuwegein haar waardering aan de veteranen woonachtig in Nieuwegein.

Op dit moment kent Nederland circa 110.000 veteranen. Vrouwen en mannen die overal rond de wereld in oorlogsgebieden actief zijn geweest. Van Joegoslavië tot Nieuw-Guinea en van Afghanistan tot Congo. In Nieuwegein wonen ongeveer 300 mensen die tot deze groep behoren.

Tijdens de raadsvergadering op woensdag 14 juli 2021 is de motie voor het realiseren van dit Witte Anjerperkje in Nieuwegein unaniem aangenomen. De motie was het initiatief van CDA-raadslid Rija van der Sluiszen. Rija: ‘Mooi om het resultaat te zien wat bijna een jaar gelden begon met een motie.’

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was vandaag ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Foto: Rija van der Sluiszen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk