Nieuwegein heeft in 2023 slechts 458 inwoners bijgekregen

Nieuwegein heeft er het afgelopen jaar 458 extra inwoners bijgekregen. Hiermee is onze stad het afgelopen jaar minder gegroeid dan de rest van de provincie Utrecht. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat afgelopen donderdag werd gepubliceerd, bekend gemaakt. Daarmee komt Nieuwegein begin 2024 uit op 65.884 inwoners.

Nederland telde bij de start van het nieuwe jaar 17,9 miljoen mensen. Dat is bijna 140.000 inwoners meer dan een jaar geleden. Deze groei is volgens het CBS het gevolg van een positief migratiesaldo en het feit dat er in 2023 meer mensen overleden dan dat er geboren werden.

Migratie levert Nieuwegein inwoners op
In Nieuwegein vestigden zich meer mensen vanuit het buitenland in Nieuwegein. Meer dan dat er naar het buitenland vertrokken. Hierdoor kwamen er vorig jaar 262 meer immigranten dan emigranten naar Nieuwegein toe. Nieuwegein blijft een aantrekkelijke gemeente voor wie binnen Nederland op zoek is naar een nieuw huis. Een van de oorzaken kan zijn dat Nieuwegein koploper was bij het ombouwen van kantoren naar woningen. Dit is momenteel gestagneerd.

Meer baby’s in Nieuwegein
Alleen het dalende aantal geboortes ten opzichte van overleden mensen geldt niet voor Nieuwegein. Hier zijn in 2023 namelijk meer baby’s geboren dan dat er mensen overleden zijn. Dit komt neer op 131 meer geboortes dan sterfgevallen. Het CBS laat niet weten of deze stijging komt door de geboortes in het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk