Nieuwegein gaat waarde van bomen in kaart brengen en u kunt meedoen!

Een leefbare stad kan niet zonder bomen. Ze dragen bij aan de beeldkwaliteit, geven beschutting tegen hitte en wind en hebben soms ook een culturele waarde. Helaas wordt het belang van bomen wel eens uit het oog verloren. Om het belang van bescherming van bomen versus de behoeften van inwoners beter te wegen, heeft het college vorig jaar een vernieuwd Boombeschermingsplan aangenomen. Dit plan is samen met de stad gemaakt en hoort bij de Bomenverordening en de Bomenkaart.

Bomenkaart
De gemeentelijke bomen die kapvergunningplichtig zijn, staan op de Bomenkaart. Die wordt nu opnieuw geïnventariseerd aan de hand van twaalf criteria. Als een boom boven een bepaald aantal punten komt (in dit geval 42) wordt deze opgenomen op de Bomenkaart. Hierop staan straks alle bomen waarvoor een kapvergunning aangevraagd moet worden als ze ooit gekapt zouden moeten worden.

Inventarisatie
De inventarisatie vindt plaats op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 maart. U bent van harte welkom om mee te doen aan de inventarisatie en om mee te kijken hoe de gemeente de bomen waardeert. De inventarisatie gaat van start op de volgende locaties:

• Woensdag 4 maart, 11.00 – 12.00 uur: Hoog Zandveld in Buurtplein Zuid (Ratelaar 37)
• Donderdag 5 maart, 11.00 – 12.00 uur: Batau Noord in Buurtplein Batau (Dukatenburg 5)
• Vrijdag 6 maart,11.00 – 12.00 uur: Stadscentrum in het Stadshuis (Stadsplein 1)

Aanmelden
Graag even van tevoren aanmelden per mail: samendoen@nieuwegein.nl. Vermeld er s.v.p. even bij op welke dag u wilt komen.

One thought on “Nieuwegein gaat waarde van bomen in kaart brengen en u kunt meedoen!

  1. Han Jansen

    Graag de platanen behouden op het schoolplein aan de Bosruiter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk