Wie is volksvertegenwoordiger?

De stroom viel uit. Nieuwegein probeerde het hoofd koel te houden en bij verschillende Raadsleden liep de temperatuur fors op. De reden ? Raadsleden zijn niet welkom op een persconferentie. Zij kwamen in de rol van volksvertegenwoordiger en zonder perskaart de persbijeenkomst bijwonen. Dat niet journalisten verwijderd worden is een logisch gegeven. Ieder zijn rol en functie. Doet mij even denken aan de bekendmaking van de verkiezingen in Egypte 24/6. Voor een deel van de aanwezige journalisten was de uitslag niet de gewenste en er ontstond gejoel in de zaal. Met een opmerking: “Jullie zijn journalisten en dienen je mond dicht te houden” kreeg de persoon die de uitslag meedeelde de zaal stil. Ook hij herinnerde de aanwezigen er aan wat hun rol en functie is.

Elke energieleverancier zal proberen een situatie als vorige week zien te voorkomen. Dat is hun plicht. Dat er zaken technisch fout gaan, dat kan gebeuren. Maar probeer eens te bedenken wat er moest gebeuren om bijvoorbeeld de noodstroomaggregaten hier te krijgen, om te zorgen dat wijken droge voeten konden houden of liften in flats weer konden functioneren. Wat er na de noodstroomoplossing moest gebeuren om de normale stroomvoorziening weer op gang te krijgen. Alleen was het alleen maar om te zorgen dat men weer de vaatwasser kon aanzetten, de particuliere PC of laptop weer kon bedienen of de spelcomputer op te laden.

Natuurlijk wil een volkvertegenwoordiger alles weten. Maar is dat nu noodzakelijk tijdens een crisissituatie? Wat is de meerwaarde als je juist op dat moment alles uit de 1ste hand weet. Gaat de volksvertegenwoordiger, dan gelijk aan de slag? Helpen supermarkten open te houden, helpen de voedselschappen te vullen als een geopende supermarkt de toeloop niet meer aankan? Navragen waar zij dienstbaar kunnen zijn? Nee, niets van dit. Alleen maar nieuws vergaren. Vele monteurs, beveiligingsmensen en vele anderen hebben in deze crisissituatie met spoed huis en haard verlaten en zeer royale werktijden gemaakt om onze bewoners en de gebouwen van stroom te voorzien. Daar hoor je niets over. Nee, alleen dat volksvertegenwoordigers zich benadeeld voelen in het tijdstip van de berichtgeving.

Je vraagt je af. Wie is de volksvertegenwoordiger? Nieuwegein. Een plaats waar de volkvertegenwoordigers ook hun plek weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk