Nieuwegein gaat schaliegas opslaan

Raadslid Haseena Bakhtali van Stadspartij Núwegein laat weten dat Nieuwegein het schaliegas gaat opslaan zodra het gewon- nen mag worden. Door alle berichtgeving omtrent de winning van schaliegas, is er veel onrust ontstaan bij de bevolking in Nederland. In Nederland zijn inmiddels exploratievergunningen aangevraagd voor ongeveer een derde deel van het landoppervlak. De vergunningaanvragen betreffen delen van provincies Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Flevoland.

Voor zover bekend is nog nergens ter wereld een breed en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de kortere of lange termijn milieu-effecten van schaliegas. Het ministerie van Economische Zaken laat onder druk van de protesten een onderzoek uitvoeren naar de milieu-effecten van schaliegaswinning.

Opmerkelijk is de uitspraak van dit raadslid in de media. Andere raadsleden laten weten niets te weten over dit standpunt van de gemeente Nieuwegein die overigens niet beschikbaar was voor een reactie. Waar de opslag zou moeten plaatsvinden is eveneens onbekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren