Nieuwegein doet onderzoek naar de behoefte aan een ‘Logeerhuis’

De gemeente Nieuwegein en Steunpunt Mantelzorg doet momenteel onderzoek naar de behoefte van een ‘Logeerhuis’ binnen haar gemeentegrenzen. Een ‘Logeerhuis’ is een soort van tussenvoorziening die mantelzorger én zorgcentra kan ontlasten. Een plek zodat de mantelzorger even tot rust kan komen en kan bijtanken. Nieuwegein heeft nog geen plek voor deze doelgroep. Daarom dit onderzoek.

Bent u mantelzorger van een familielid of vriend? En bent u soms toe aan rust? Dan kunt u via een logeeropvang de zorg een tijdje overdragen. Het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein, samen met Vitras, geeft op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden woonachtig in Nieuwegein. Een ‘Logeerhuis’ is één van de mogelijkheden.

De gemeente Nieuwegein onderschrijft het belang van een dergelijke plek en is samen met het steunpunt mantelzorg al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden om een dergelijk adempauzehuis in Nieuwegein te realiseren.

Onlangs heeft het ministerie van VWS aangegeven dat ze aan 10 gemeente in Nederland een flink bedrag subsidie willen geven voor het realiseren van een logeerfaciliteit. De gemeente Nieuwegein heeft in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg, Proxima, ZorgSpectrum, Vitras (Santé Partners) en Zilveren Kruis een voorstel ingediend en heeft de subsidie toegekend gekregen!

Helpt u iemand met een ziekte of een beperking? Bijvoorbeeld door boodschappen te doen, te helpen met schoonmaken, aankleden of eten? Heeft u een persoonlijke band met degene die u helpt? Deze hulp heet ook wel mantelzorg. Mantelzorg kan veel tijd en moeite kosten. Zeker als u zelf ook nog werkt of een gezin heeft. Vindt u het moeilijk om de zorg vol te houden? Dan kunt u hulp krijgen. Een logeerhuis is een van de mogelijkheden. Doe daarom mee met dit onderzoek.

De komende periode zal worden gebruikt om zo goed mogelijk in kaart te krijgen hoe het Nieuwegeins ‘Logeerhuis’ er dan precies uit moet zien om zo goed mogelijk bij uw behoefte te laten aansluiten. ‘Daarom willen wij uw medewerking vragen om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze lijst kost minder dan 10 minuten en u doet ons er een groot plezier mee. Wij hopen dat zoveel mogelijk van u mee willen doen aan dit onderzoek zodat we iets prachtigs kunnen neerzetten wat echt voorziet in uw behoefte en die van uw dierbare’ aldus Lianca Benschop, Mantelzorgconsulente bij Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein.

One thought on “Nieuwegein doet onderzoek naar de behoefte aan een ‘Logeerhuis’

  1. Linda

    Als de gemeente nou eens begint met het WMO budget te gebruiken waarvoor het bedoeld is en normale voorzieningen verstrekt, dan is er veel minder overbelasting van mantelzorg. Nu komt er dus een gebouw, manager, andere mensen op de loonlijst. Weer een voorziening die niet de eindgebruiker dient, maar simpelweg wordt hier een werkvoorziening gecreëerd op kosten van de belastingbetaler en ten koste van de mensen die het echt nodig hebben. Op deze manier worden ze nog verder afhankelijk gemaakt. Dit is schandalig!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren