Nieuwegein bungelt onderaan bij de miljonairslijst

Na Zeeland telt de provincie Utrecht procentueel de meeste miljonairs. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek dat Van Lanschot Bankiers bij het CBS heeft besteld. Van de bijna 1,3 miljoen inwoners van Utrecht zijn er ruim 20.000 (1,6 procent) miljonair.

De Bilt is in onze provincie de woonplaats met de grootste miljonairsdichtheid. In die gemeente vormen inwoners met meer dan een miljoen euro liefst 3,8 procent van de bevolking. Lopik, Renswoude, Oudewater en De Ronde Venen volgen daar kort op. Utrecht (0,6 procent) en Nieuwegein (0,5 procent) bungelen onderaan.

Landelijk blijven Laren, Blaricum en Bloemendaal met rond de 10 procent de dichtstbevolkte miljonairsplaatsen van Nederland. Die miljonairs beleggen meer en sparen minder, is een van de conclusies. Onder jonge miljonairs is de trend om te investeren in milieu, energie en onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren