Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht DE KOM

Op 17 juni is Eeke van der Veen benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van DE KOM, stadstheater en kunstencentrum. Hij neemt hiermee de plaats in van Harrie Bosch, die bijna vier jaar bestuursvoorzitter was van DE KOM. Harrie Bosch was nauw betrokken bij de transitie van de oude Kom naar het nieuwe gebouw aan het Stadsplein, dat is september 2012 in gebruik genomen werd en bij de implementatie van het nieuwe bedrijfsmodel van DE KOM.

Eeke van der Veen deed tijdens zijn werkzame leven uitgebreide bestuurlijke ervaring op. Zo was hij Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Agis Zorgverzekeringen. Eeke Van der Veen stelt zijn deskundigheid graag ten dienst van maatschappelijk relevante organisaties. Daarom is hij onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Kessler Stichting in Den Haag, een organisatie voor dak- en thuislozen zorg. Wegens het bereiken van de statutaire termijn komt er deze maand een eind aan zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht van de Nieuwegeinse welzijnsorganisatie MOvactor.

DE KOM is een stichting die voorheen werd geleid door een bestuur met directeur. Sinds begin 2015 is het bestuursmodel omgezet naar in het Raad van Toezicht model, met Ariane Kop als directeur bestuurder. Deze Raad bestaat naast de nieuwe voorzitter Eeke van der Veen uit Alma Boender-Veenstra, Maarten Rook, Marjolein de Boer en Armand Höppener.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren