Nieuwe trams maken meer testritten

Vanaf zondag 12 november gaat een tram voor de Uithoflijn voor het eerst ook in de avond testritten uitvoeren. Tot nu toe werden deze testritten uitsluitend in de nacht gereden. Deze testritten vinden plaats op de bestaande tramlijn tussen de remise in Nieuwegein en het Jaarbeursplein.

Reizigers zullen merken dat de testtram in de avond tussen de normale trams rijdt. De testtram stopt wel altijd bij een halte maar zal geen reizigers meenemen. Gemiddeld twee keer per week worden de testritten uitgevoerd op een vervroegd tijdstip na de avondspits vanaf circa 20:30 uur. Elk voertuig dat wordt getest moet 200 kilometers maken om geaccepteerd te kunnen worden. Het voordeel dat de testritten al om 20:30 uur kunnen beginnen, is dat er slechts twee avonden en nachten nodig zijn in plaats van vier nachten vanaf 01:00 uur. Hinder en overlast vanwege deze testritten is naar verwachting beperkt.

MEER TESTTRAMS
Naarmate meer nieuwe trams binnenkomen op de remise in Nieuwegein zullen in de avond en de nacht ook vaker trams op de baan verschijnen. Momenteel zijn uit Spanje acht trams binnengekomen voor de Uithoflijn op een totaal van 27. Al deze testtrams nemen geen reizigers mee. De vergunning om te mogen rijden vanaf de avond met alle testtrams is eerder al afgegeven door de Inspectie voor Leefomgeving & Transport (ILT). Pas wanneer de test- en proeffase voor de Uithoflijn is afgerond, volgt er een vergunning van ILT om te rijden met reizigers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren