Nieuwe Spoedeisende Hulp Antonius Ziekenhuis

De nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein is een feit. Vandaag ontving het St. Antonius zijn eerste patiënten op deze nieuwe afdeling, die de afgelopen maanden werd gebouwd. De eerste patiënt, de heer De Wit, kreeg een bloemetje uit handen van afdelingshoofd Maurice Beekwilder. Daarmee is deze nieuwe SEH voor het eerst in gebruik genomen.

Maurice Beekwilder: “De nieuwe SEH biedt veel voordelen voor patiënten. De ruimte is open, transparant en ruimtelijk waardoor de patiënt hier zo prettig mogelijk kan verblijven als het nodig is. Bovendien is hier de modernste apparatuur voorhanden. Met deze nieuwe SEH kunnen we nu en in de toekomst voldoen aan de kwaliteitseisen in het verlenen van acute zorg.”

Er is een aparte overdekte ingang voor patiënten die met de ambulance worden binnen gebracht. Op de SEH zijn gastvrouwen en -heren aanwezig, die de SEH-verpleegkundigen ondersteunen bij het begeleiden van patiënten tijdens hun bezoek aan de SEH. Zij worden indien nodig behandeld in 1 van 13 behandelkamers, waarvan 2 speciaal ingericht worden voor kinderen. De behandelkamers zijn gegroepeerd rondom een centrale medewerkerspost. Hierdoor is er altijd makkelijk (oog)contact mogelijk tussen patiënt en verplegend personeel. Heeft de patiënt behoefte aan privacy, dan kan ook dat worden gerealiseerd. Op de nieuwe SEH is ook wifi beschikbaar.

In januari 2015 volgt de formele opening als de Huisartsenpost, die nu nog gevestigd is op het buitenterrein van het ziekenhuis, haar intrek neemt in het ziekenhuis bij de SEH. Vanaf dat moment kunnen alle patiënten bij één balie in het ziekenhuis terecht voor spoedhulp. De SEH is 24/7 bereikbaar op 088 – 320 33 00.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk