Nieuwe speeltuin aan de Guido Gezellehove dankzij burgerinitiatief bewoners

Vrijdagmiddag is de nieuwe speeltuin aan de Guido Gezellehove (hoek Jan v Beershove/Ernest Claeshove) in de wijk Galecop feestelijk geopend. Op initiatief van bewoners en met hulp van diverse organisaties en de gemeente Nieuwegein is een bestaande speelplek veranderd in een plek voor de buurt waar het fijn spelen en ontmoeten is. Deze plek werd al snel omgedoopt tot ‘Ravotplein.’ Onze videograaf Bart van Rooijen was natuurlijk ter plekke en maakt bovenstaand videoverslag.

Door het burgerinitiatief van de wijkbewoners kunnen de kinderen weer veilig spelen in de buurt. Ruim 1 jaar waren de bewoners actief om te komen tot het eind resultaat. En die mag er wezen. Anestasia van Elven, Juanita de Korte, Farin Ramdjan, Melanie Zitter en Dick de Bruijne stapten naar de gemeente en kregen het voor elkaar om genoeg hulp en geld bijeen te krijgen. Diverse fondsen werden aangeschreven om het benodigde geld bijeen te krijgen.

Oude struiken zijn weggehaald en vervangen door kind vriendelijk groen. Het burgerinitiatief is tot stand gekomen met hulp van de gemeente Nieuwegein. De vernieuwing van de speelplek kostte een kleine 20.000 euro. De komende weken zullen de oude rubberen tegels onder de speeltoestellen nog worden vervangen. En zal er ook nog een soort van parcours worden aangelegd voor een skateboard of step.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren