Nieuwe manier van textielinzameling in Nieuwegein

Vanaf januari 2022 wordt er een nieuwe inzamelaar actief voor het afgedankte textiel van de inwoners in Nieuwegein. Dat is ReShare, de kledinginzameltak van het Leger des Heils. Zij gaan dit textiel inzamelen met mensen die vaak minder gemakkelijk aan werk komen. En ze gaan vanaf medio 2023 rijden met volledig elektrische inzamelbusjes. De gemeente Nieuwegein krijgt een hogere vergoeding voor haar afgedankte textiel dan voorheen en hiermee wordt de stijging van de afvalstoffenheffing weer beperkt.

Wat betekent dit voor de inwoners van Nieuwegein
Ook de containers worden vervangen; er komen zogenaamde handloscontainers. Dat wil zeggen dat de containers met de hand gelost worden. Ook zijn ze wat kleiner. Op de foto is een voorbeeld te zien van een dergelijke handloscontainer.

U kunt niet alleen kleding, maar ook bijvoorbeeld schoenen, handdoeken, riemen, knuffels, hoeden en petten in de containers doen.

De oude containers worden op 4 en 5 januari verwijderd. En de nieuwe worden uiterlijk vrijdag 6 januari geplaatst. Het kan die dagen lastig zijn om afgedankt textiel weg te brengen. De gemeente Nieuwegein hoopt op uw begrip hiervoor.

Wat kan ik zelf doen?

  • Lever textiel schoon en droog en in een gesloten zak in
  • Doneer geen nat of vervuild textiel
  • Lever al uw textiel in, ook als het kapot of gescheurd is
  • Laat uw kleding repareren als dit kapot is, voor een langere levensduur
  • Koop en verkoop tweedehands kleding via kringloopwinkels, Marktplaats of Vinted
  • Neem deel aan kledingruil of swapping events
  • Let bij aanschaf van nieuwe kleding op de duurzaamheid van de materialen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk