Nieuwe expositie in Museum Warsenhoeck

Mode zit overal; tegenwoordig is ons dagelijks leven er helemaal mee doordrongen. Begin 20e eeuw is sprake van een periode van vernieuwing en vooruitgang, ondanks de Eerste Wereldoorlog. Ook in de kleding heeft er dan een enorme verandering plaats, vooral in de kleding van de vrouw.

Museum Warsenhoeck heeft hierover een expositie genaamd: ‘Mode in beweging.’ Zondag 11 mei aanstaande zal deze om 15.00 uur geopend worden. Tevens worden beelden getoond van de “Viering 600 jaar Oude Sluis” in 1975. Veel Vreeswijkers maakten zelf historische kledij. In een stoet van bijna 2 km trokken zij door de historische kern van Vreeswijk.

De jaren ‘20 worden wel de ‘roaring twenties’ genoemd. Er komen steeds meer accessoires om wat variatie te brengen in de kleding die dan voor alle klassen van de maatschappij steeds gelijkvormiger wordt.

Eind jaren ’50 komen de mooie rechte tweed mantelpakjes, afgezet met galon of wollen band, bijhorende zijden blouses met een gestrikte kraag en de namaak gouden kettingen.

De jaren ’60 en begin jaren ’70 staan geheel in het teken van de jeugd; wijde rokken, tule petticoats eronder, truitjes of overhemdblouses.

De expositie loopt van 11 mei a.s. t/m 24 augustus 2014. Openingstijden Museum: woensdag, zaterdag en zondag. Maart t/m oktober van 14.00 – 17.00 uur. Tijdens deze bijzondere expositie vinden diverse activiteiten plaats. De eerste is op 24 mei a.s. : Mw. Alida Zuurhout en mw.Bertina Zinger geven een demonstratie met uitleg. Om je eigen kleding te maken. De demonstratie is 24 mei van 14.00 – 17.00 uur. Op 31 mei is er een modeshow van 14.30 -15.00 uur en van 15.30 tot 16.00 uur. De toegang van beide dagen is € 2,-.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk