Katern

Nieuwe brandweerauto’s

Vrijdag 18 mei wordt om 10.00 uur ’s morgens in de kazerne van de brandweer Nieuwegein (Nevelgaarde) aan de firma Gemco uit Eindhoven de opdracht verstrekt voor de levering van acht nieuwe brandweerauto’s voor een totaalbedrag van ongeveer vier miljoen gulden. De opdrachtverstrekking voor twee brandweerauto’s voor Lopik zal gedaan worden door burgemeester Schakel en de brandweercommandanten van Houten en Nieuwegein zullen opdracht geven voor respectievelijk twee en vier brandweerauto’s.

Deze gezamenlijke aanpak, gecombineerd met de Europese aanbesteding heeft als doel om meer eenheid te krijgen in het regionale wagenpark van de brandweer. Ook de onderhandelingspositie is natuurlijk sterker door gezamenlijk op te trekken en daardoor een grotere order te plaatsen. Ook andere gemeentes in de provincie Utrecht hebben inmiddels hun interesse kenbaar gemaakt in deze aanpak, zodat het totaal aantal identieke brandweerauto’s wellicht kan oplopen tot twintig.

De nieuwe voertuigen hebben een onderstel van Mercedes-Benz en een kunststof opbouw van de firma Plastisol uit Wanrooij. Het samenstellen, inrichten en afwerken wordt gedaan door de Gemco.

De nieuwe brandweerauto’s gaan voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van Arbo, veiligheid, milieu en technische uitvoering. Daarnaast zullen de wagens een ander uiterlijk krijgen dan gebruikelijk: schuine witte en blauwe oplichtende strepen zullen de auto’s gaan sieren, zoals dat ook op politieauto’s en ziekenwagens wordt toegepast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk