Nieuwe bestelbus met koeling voor voedselbank

Op donderdag 19 maart krijgt de Voedselbank in Nieuwegein haar ‘nieuwe’ bestelbus. De feestelijke overdracht zal plaatsvinden in het bijzijn van de wethouders van Nieuwegein en IJsselstein, donoren, voedselleveranciers en de eigen vrijwilligers van de Voedselbank.

De oude bestelbus was tot op de draad versleten. De nieuwe bestelbus is een stuk groter dan de huidige en bezit een koelinstallatie. Belangrijk voor de voedselveiligheid tijdens het transport naar de Voedselbank. Steeds meer leveranciers eisen koeling van hun producten tijdens transport, alvorens de door hen geleverde levensmiddelen mee te geven. Bovendien is de bus noodzakelijk voor het transport tussen de Voedselbank op de Montageweg in Nieuwegein en het binnenkort te openen nieuwe uitgiftepunt in IJsselstein.

Dankzij het RABO-Stimuleringsfonds, de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein, de Caritas IJsselstein en Nieuwegein, Garage Broekhuis Zeist, Letterplex, collectes in kerken en giften van veel particulieren is het project koelauto bewaarheid.

Otto Staal van de Voedselbank: ‘Financieel en praktisch was het een grote klus. Nieuwe koelauto’s van dit formaat kosten al snel € 45.000. Een dergelijk bedrag leek bijna niet haalbaar voor de nog ‘jonge’ Voedselbank. Dankzij de hulp van velen en aanhoudende inzet van het huidige bestuur is het toch gelukt om een erg goede tweedehands bestelauto te verkrijgen en daar een koelinstallatie in te laten bouwen. Kortom, weinig kilometers op de teller en een splinternieuwe koelinstallatie.’

De Stichting Voedselbank Nieuwegein – IJsselstein verstrekt aan tientallen burgers en gezinnen een wekelijks voedselpakket. Het gaat daarbij om mensen met een (zeer) laag leefgeld uit Nieuwegein en IJsselstein. Momenteel ruim 80 pakketten per week. Dit is alleen mogelijk door de inzet van een vijftigtal vrijwilligers, gulle voedselleveranciers en dankzij brede financiële ondersteuning van de kerken, gemeenten, het bedrijfsleven en vele particulieren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk