Nieuw stationsgebied City krijgt een gezicht

De vernieuwing van het nieuwe stationsgebied in de binnenstad van Nieuwegein is in volle gang. Begin mei 2020 gaf wethouder Hans Adriani al het startsein voor deze metamorfose. Dat deed hij door een begin te maken van de sloop van het oude theater. Hoe het nieuwe gebied er uit komt te zien ziet u in bovenstaande animatie van de gemeente Nieuwegein.

De vernieuwing van het stationsgebied, in de binnenstad van Nieuwegein, is een samenwerking tussen de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate. Zij bouwen de eerste 450 woningen. Hiervoor zijn reeds op 25 juni 2021 de handtekeningen gezet.

Totale vernieuwing
Over enkele jaren ken je het gebied niet meer terug. Dan wonen er nieuwe bewoners in de 450 nieuwe woningen. Reizigers kunnen comfortabel reizen van en naar het moderne knooppunt voor tram en bus in City. Met de nieuwe trams met lage instap en elektrische bussen. Vanaf het levendige stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza en er zijn goede loop- en fietsroutes door het gebied.

Woningen waar vraag naar is
De ontwikkeling van het Stationsgebied in Nieuwegein is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. In totaal komen er 1.600 tot 2.000 nieuwe woningen voor starters, stellen, senioren en mensen met een zorgbehoefte. Zowel (sociale en midden)huurwoningen als koopwoningen. Woningen waar op dit moment veel vraag naar is.

Als alles volgens planning verloopt, dan is het nieuwe stationsgebied begin 2025 klaar. Nieuwegein wil de meest duurzame binnenstad van Nederland worden, een ambitie die hoog ligt, maar het nieuwe stationsgebied levert een goede bijdrage aan deze wens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren