Gele tegels voormalig restaurant symbool voor nieuw Stationsgebied City Nieuwegein

De handtekeningen voor een totale vernieuwing van het Stationsgebied in City Nieuwegein zijn gezet! Met ontwikkelaars BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate heeft gemeente Nieuwegein contracten getekend voor 450 nieuwe woningen. Met de provincie Utrecht is een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een nieuw modern knooppunt voor tram en bus. Om van deze mijlpaal in Coronatijd een feestelijk moment te maken, zijn de ondertekenmomenten vastgelegd op film.

De handtekeningen zijn symbolisch gezet op gele tegeltjes, die bewaard zijn gebleven bij de sloop van het Chinees Japans restaurant Far East in het Stationsgebied. Met elkaar vernieuwen de samenwerkende partijen het Stationsgebied duurzaam tot een levendiger, aantrekkelijker en groener gebied; waar straks veel woningzoekenden een woning hebben kunnen vinden, waar het prettig is om te zijn en vanwaar je comfortabel reist met elektrische bussen en de trams met lage instap.

Onherkenbaar
Over enkele jaren ken je het Stationsgebied niet meer terug. Dan wonen er nieuwe bewoners in de 450 nieuwe woningen. Je reist comfortabel met de trams met lage instap en met elektrische bussen naar Utrecht Centraal of Utrecht Science Park. Vanaf het levendige stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza en vanuit andere wijken in Nieuwegein zijn er goede loop- en fietsverbindingen naar City. Voor wie benieuwd is naar hoe het nieuwe Stationsgebied eruit kan komen te zien. In het filmpje met de ondertekening is een impressie opgenomen, gemaakt door Kaiser VR.

Wethouder Hans Adriani: “De handtekeningen op de gele tegeltjes symboliseren een echte mijlpaal in de verdere vernieuwing van City Nieuwegein. Op 1 mei 2020 startte de ontwikkeling met de sloop van het voormalige theater De KOM. Nu zijn we op het punt aangekomen dat we aan opbouwen kunnen denken. Op termijn heeft iedereen hier voordeel van. Woningzoekenden, bewoners, winkeliers, reizigers en bezoekers van Cityplaza.”

Werk in uitvoering
Het verleggen en nieuw aanleggen van kabels, leidingen en riool is inmiddels gestart. De kantoorgebouwen van FRESCH Real Estate aan de Weverstede worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. In december start Dura Vermeer in opdracht van de provincie Utrecht met het verleggen van een deel van de trambaan en de aanleg van de nieuwe tramhalte bij Cityplaza. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor worden al uitgevoerd. Waarschijnlijk is het vernieuwde Stationsgebied in 2024 klaar.

Woningen waar vraag naar is
De ontwikkeling van het Stationsgebied in Nieuwegein is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. In totaal komen er 1.600 tot 2.000 nieuwe woningen voor starters, stellen, senioren en mensen met een zorgbehoefte. Zowel (sociale en midden)huurwoningen als koopwoningen. Woningen waar op dit moment veel vraag naar is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk