Nieuw leven voor leegstaand kantoorpand

Het leegstaande kantoorpand op Weverstede 51 in de binnenstad is getransformeerd tot ‘The Wellbuilding’. Het pand biedt een unieke zorgverzamellocatie voor professionals in zorg en wellness. De transformatie was mogelijk in het kader van de Nieuwegeinse kantorenaanpak waarbij de gemeente de omvorming van leegstaande kantoorpanden naar nieuwe functies stimuleert en ondersteunt.

Als verzamellocatie stimuleert The Wellbuilding de uitwisseling van kennis, kunnen en ervaring op het gebied van zorg en wellness. De transformatie naar dit unieke concept heeft het kantoorpand van circa 6.500 m2 volgens eigenaar Annexum weer op de kaart gezet. Wouter Kolff, wethouder Economische Zaken: “Goed om te zien dat Annexum investeert in Nieuwegein en een bestaand pand heeft omgevormd tot een prachtig modern kantoor.”

Sinds de gereed stelling van het pand op 1 juni 2012 is al 50% van de beschikbare ruimte verhuurd. Zo verhuizen drie ondersteunende afdelingen van het St. Antonius Ziekenhuis binnenkort naar The Wellbuilding zodat in het ziekenhuis plaats vrijkomt voor patiëntenzorg. “Het nieuwe kantoor ligt op een steenworp afstand van het ziekenhuis en is daarom ideaal voor ons”, aldus hoofd Zorgadministratie & Informatie Derk-Jan Leijten van het St. Antonius. Het gaat om de afdelingen Financiën & Informatievoorziening, Marketing & Communicatie en een deel van de ICT-afdeling. In totaal verhuizen ongeveer 150 mensen.

Gemeente Nieuwegein werkt er samen met betrokken partijen aan om leegstaande kantoorpanden een andere functie te geven. Initiatieven voor omvorming van leegstaande gebouwen juicht de gemeente toe en bekijkt ze vanuit een positieve insteek. Eerder al werd aan de Meerwal 1 een leeg kantoor veranderd in medisch kinderdagverblijf. Aan de Krijtwal 15 is een tandheelkundig centrum gerealiseerd in een voorheen leegstaand kantoorpand en begin dit jaar startte de verbouwing van het kantoor aan de Veenwal 130 naar startersappartementen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk