Katern

Nieuw: Free Running lessen in Nieuwegein

Vrijdag 11 januari zijn de lessen Free Running bij Sport en Evenementcomplex Merwestein gestart. De eerste twee lessen kenden al 25 deelnemers per keer. Toch kunnen nog meer jongeren meedoen. Het initiatief voor de lessen is genomen door Eddy Yarally, vakdocent van het Anna van Rijn College, locatie De Linie, in samenwerking met de Combinatiefunctionarissen van Nieuwegein. Aanleiding voor het initiatief waren de zeer succesvolle clinics voor Free Running in de kerstvakantie, georganiseerd door de combinatiefunctionarissen.

Free Running is een nieuwe, uitdagende sport die zeker onder de jeugd zeer populair is. De trainingen geeft Nieuwegeinse jongeren de mogelijkheid deze sport op een veilige manier uit te voeren. Tijdens de clinic Free Running op 4 januari bleek al dat aan interesse geen gebrek was. Gedurende die dag maakten ongeveer 100 jeugdige deelnemers kennis met deze extreme straatsport. Een record aantal! De beslissing om direct door te gaan met wekelijkse trainingen was dan ook snel gemaakt.

De trainingen Free Running zijn iedere vrijdag van 16.00 tot 17.00 in de sporthal van Merwestein. De eerste les is gratis. Daarna kost het € 45,- voor 10 lessen. Inschrijven kan via de website van Merwestein of stuur een mail naar sportinstuif@merwestein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk