Autisport voor bijzondere kinderen

In de Evenaar aan de Dasseweide in Batau Noord hebben Ingrid Beukman en Mike Lubberts, ouders van een autistische zoon, het initiatief genomen om sportles te geven aan kinderen die een vorm van autisme hebben. Ingrid en Mike over hun zoon: ‘Bij reguliere sportverenigingen kan hij helaas niet aarden en meekomen. Hij heeft meer kadering, structuur, geduld, uitleg en begeleiding nodig. We hoorden dit echter veel vaker van ouders van bijzondere kinderen. Wij hebben daarom het idee opgepakt om zelf iets op te richten voor autistische/sociaal minder vaardige kinderen (niet in combinatie met een verstandelijke beperking), zodat sporten en daarmee een sociaal leventje opbouwen ook voor deze bijzondere kinderen bereikbaar is.’

Autisport initieert als pilot 8 dinsdagen een sportuur voor autistische en/of sociaal beperkte kinderen (niet in combinatie met een verstandelijke beperking) in de leeftijd van rond de 7 t/m 11 jaar. Als de pilot succesvol is, zal er een vervolg aan worden gegeven. De pilot start 23 oktober 2012 en zal t/m 11 december iedere dinsdag plaatsvinden van 16.30 – 17.30 uur in school De Evenaar (Dasseweide 1 te Nieuwegein: Batau-Noord).

De lessen worden begeleid door 2 uiterst ervaren sportdocenten uit het speciaal onderwijs. De kosten zijn € 48,- voor deze 8 lessen. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Beukman of Mike Lubberts. Telefoonnummer: 06-55758997.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk