Nieuw bord voor de Kruidentuin

De gemeente Nieuwegein heeft vorige week een informatiebord geplaatst in de Kruidentuin aan de Nedereindseweg ter hoogte van nr 405, even voorbij buurtcentrum Feniks. Het bord is een extraatje naar aanleiding van een match die gesloten werd op de Beursvloer 2010. De Kruidentuin wilde destijds meer publiciteit en zocht naar mogelijkheden voor een website. De gemeente was op zoek naar vrijwilligers voor het Natuurkwartier.
Beide partijen vonden elkaar in een mooie match: Nine Kullberg, vrijwilligster van de Kruidentuin, die ook schildert bij Open Atelier Landstad, combineerde haar liefde voor de natuur met haar creativiteit en gevoel voor kleur in een prachtig ontwerp voor de natuurtuinen, dat vanaf vorig jaar zomer is uitgevoerd. Het Natuurkwartier nam de website van de Kruidentuin op binnen de eigen website.


In de kruidentuin staan maar liefst 62 verschillende kruiden. Ze zijn ingedeeld in verschillende categorieën: van geurende en keukenkruiden tot geneeskrachtige kruiden en planten die als natuurlijke pigmenten werden gebruikt.

Het informatiebord biedt een plattegrond van de tuin met alle planten en bloemen die er in de perken te vinden zijn. De tuin wordt onderhouden door een groepje van zes vrijwilligers. De gemeente verzorgt het grote onderhoud, zoals het laag houden van de beukenhaag en de bestrating.

De tuin is elke dag van ongeveer 8.00 uur tot zonsondergang geopend. Er staan bankjes, zodat mensen hier bij mooi weer even rustig kunnen zitten, om te genieten van de schoonheid van de natuur, in alle rust een mooi boek te lezen of even uit te rusten van een wandeling of een fietstochtje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren