Nep thuishulp actief in Nieuwegein

Begin september werd een oudere bewoonster van de Apolloburg slachtoffer van een babbeltruc. Aan haar deur kwam een vrouw met de mededeling dat zij voor de thuiszorgcentrale waar bewoonster hulp van krijgt de vaste thuishulp, die ziek zou zijn, kwam vervangen. In eerste instantie weigerde bewoonster, maar na aandringen van de ander gaf zij toch toe en liet haar binnen. Nadat de vrouw vertrokken was ontdekte de bewoonster dat haar sieraden waren verdwenen.

De bewoonster heeft aangifte gedaan bij de politie en de thuiszorgcentrale ingelicht. De thuiszorgcentrale gaf aan niet te weten wie de vermeende thuishulp is. Tevens deelde zij mee dat bewoonster naar het pasje van de vermeende thuishulp had moeten vragen. Later bleek deze vrouw verderop de Apolloburg nogmaals haar babbeltruc geprobeerd te hebben, daar had zij echter bot gevangen.

De bewoonster van de Apolloburg wil via dit bericht haar buurtbewoners, maar met name ouderen, waarschuwen voor deze praktijken. Zij wil graag anoniem blijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk