Grondonderzoek gestart voor nieuwe tramlijn

In de zomer van 2020 vernieuwt BAM Infra gedurende drie maanden de tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Om de lijn geschikt te maken voor nieuwe trams worden alle haltes langs de gehele trambaan verlaagd en verlengd. Daarvoor is nu grondonderzoek gestart.

Voordat een nieuwe halte kan worden gebouwd, wordt gekeken naar de opbouw en stabiliteit van de ondergrond. Dit grondonderzoek wordt voornamelijk uitgevoerd op het spoor en in enkele gevallen net daarnaast. Met behulp van een kraan op met daaraan speciale meetapparatuur, worden op diverse locaties verspreid langs de trambaan boringen uitgevoerd. De werkploeg zal op enkele locaties ook met de hand boringen uitvoeren.

HINDER
BAM, die het grondonderzoek uitvoert, zal in augustus en september met enige regelmaat op en rondom het tramspoor te vinden zijn. De werkzaamheden worden voornamelijk ’s nachts uitgevoerd omdat dan het openbaar vervoer niet wordt gehinderd. De verwachting is dat overlast voor de omgeving minimaal zal zijn omdat de twee machines die hiervoor worden ingezet weinig geluid produceren. In deze periode zal de firma Geonext ook langs de trambaan werkzaam zijn voor het uitvoeren van landmetingen.

PLANNING
De proefboringen zijn in de nacht van 14 op 15 augustus gestart bij de Tuinensingel in IJsselstein. In de periode tot 26 augustus wordt elders in IJsselstein ook onderzoek uitgevoerd ’s nachts bij de Baronieweg, het Basiliekpad, Achtersloot, Planetenbaan en de Europalaan. Tussen 27 augustus en 17 september zijn er proefboringen en metingen langs de tramlijn in Nieuwegein bij Harpij, Roerdomplaan, Koekoekslaan, ’s Gravenhoutseweg, Henri Dunantlaan, Park Oudegein, Weverstede, Schouwstede, Sweelincklaan en de Symfonielaan. Tussen 16-19 september vinden in Utrecht de laatste werkzaamheden plaats tussen de Australielaan en het Jaarbeursplein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren