Nena & Nenad exposeren met vrienden in het KCN

Voor haar jaarlijkse tentoonstelling in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) hebben Nena Sesic – Fiser en haar partner Nenad enkele vrienden uitgenodigd om samen te exposeren. Dit zijn: Evelien van der Molen (beeldend kunstenaar, Utrecht), Irena Turcinovic (beeldend kunstenaar,Amsterdam) en Zenana Brcic – Dzinovic (kledingontwerper, Spanje).

Onder de titel ‘Nena $ Nenad with Friends’ hebben zij een expositie samengesteld van verschillende en zeer diverse kunstvormen. Hoewel verschillend in hun stijl, kleur, dynamiek en expressie delen de vier kunstenaars toch iets gemeenschappelijks: hun lof voor de schoonheid, die voortkomt uit alle richtingen van de wereld. De expositie is te bezoeken van 19 november t/m 10 december 2017.

De kunsthistorica Marie Stel uit Amsterdam zal op zaterdag 18 november om 19.00 uur de expositie openen. Voor deze opening heeft Nena Sesic-Fiser een speciaal programma voorbereid ter verwelkoming van Zenana Brcic – Dzinovic, die voor het eerst exposeert in Nederland. Dans, muziek en een film van Nena zullen de opening opluisteren; bovendien zijn er hapjes uit de Bosnische en Spaanse keuken.

In het kader van het jubileumjaar van100 jaar Mondriaan en ‘De Stijl’ zullen Nena en Nenad ook hun animatiefilm ‘Mondriaans Shout voor Joy’ vertonen, geïnspireerd door Mondriaans schilderij ‘Broadway Boogie-Woogie’.

De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas is vrij toegankelijk op de zaterdag en de zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Over de kunstenaars:

Nena Sesic – Fiser is geboren in Bjelovar (Kroatië) en woont in Utrecht. Zij is naast schilder ook een visueel artiest met multidisciplinaire interesses, filmmaker en animator. Zij exposeert haar schilderijen en video-installaties in talloze Europese galerijen en heeft haar korte en animatiefilms vertoond op verscheidene internationale filmfestivals. Ze is al geruime tijd lid van het KCN. Nena realiseert veel van haar werk samen met Nenad Fiser, die niet alleen haar levenspartner is, maar ook medewerker aan haar kunstprojecten als coregisseur, cameraman, animator en montageleider. Hun belangstelling voor Slavische mythologie resulteerde in de film ‘Op zoek naar Perun’ en een cyclus van schilderijen die ‘de structuur van de seizoenen’ weergeven en gemaakt zijn met gegoten acryl en gemengde techniek.

Evelien van der Molen is beeldend kunstenaar en komt uit Utrecht. Zij heeft afgelopen jaar de studie Rechten afgerond. In haar vrije tijd heeft schilderen har altijd geholpen om haar gedachten op nul te kunnen zetten. Haar doeken zijn veelal een vertaling van eigen gevoelens en gemoedstoestanden, van vroeger en van nu. Inspiratie haalt zij dan ook uit het alledaagse leven, uit eigen emoties. Haar doeken zijn om die reden expressief, vaak met felle kleuren, contrasten en gemengde technieken. Om die reden schildert zij ook portretten, omdat zij daarin de meeste expressie kan uiten en eigen stemmingen het beste kan weergeven. Tijdens deze expositie zal Evelien en aantal grote portretten tentoonstellen.

Irena Turcinovic is een Amsterdams beeldend kunstenaar. Nadat zij haar studie heeft afgerond in de theorie van podiumkunsten met een Bachelor in Theater- en een Master in Filmstudies, is zij beelden gaan creëren door zowel te tekenen als te schilderen.Het is een oorspronkelijke, vroege passie uit haar kindertijd, weer aangewakkerd haar tijdelijke werk als verkoopster in een winkel voor kunst- en schildermaterialen. De wens en ambitie om het materiaal beter te verkopen, doet haar veel experimenteren en kennis maken met verschillende teken- en schildertechnieken. Het bewonderen en bijwonen van theater-, dans- en muziekoptredens blijft als zuurstof voor haar. Het inspireert en drijft haar om te creëren. Deze energie is te zien in de dramatische thema’s, expressieve beweging van de lijnen en de kleuren in haar schilderijen. Op deze tentoonstelling zal Irena een aantal schilderijen (op papier) tentoonstellen, die geïnspireerd zijn door de Japanse filosofie en esthetische waarden van ‘Wabi-Sabi’.

Zenena Brcic – Dzinovic heeft journalistiek gestudeerd en is geboren in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina). Ze woont en werkt sinds 1993 in Spanje. Haar spel met lappen begint met het ontdekken van een scala aan materialen met verschillende structuren en kleuren, die zij transformeert naar decoratieve items en kleding. Lapwerk is haar lievelingsstijl, waarmee zij stukken stof aan elkaar naait, combineert, vormt, past en ontwerpt. In haar werk gebruikt zij meestal kringloopproducten, zoals een spijkerbroek die verwerkt en getransformeerd wordt naar een ander product. In haar wereld van materialen, draden, naalden, linten, sieraden, knopen en allerlei versieringen, creëert zij haar werk met precisie en met tastbare liefde en zorg. Elk product van haar is een origineel, gewijd aan een persoon, plaats of een bijzondere dag. Motieven in haar werk hebben meestal betrekking op het idee van thuis – warme huizen, bloemen en natuur – en onthullen de onuitputtelijke innerlijke wereld van haar verbeelding. Haar aandeel in de expositie bestaat uit een aantal ‘schilderijen’ van lapjes, kleding en decoratieve doekartikelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren