Bestuursdienst / Strategie & Bestuur (2002/1944)

Het college heeft besloten een gemeentelijke afvaardiging naar het BRU te sturen om een bijdrage te leveren aan het tot stand komen van een nieuwe gemeenschappelijke regeling. De afvaardiging bestaat uit de gemeentesecretaris dhr. van Elteren, het hoofd van de afdeling Strategie en Bestuur dhr. Rikhof en de coördinator van de unit BPC (Bedrijfsvoering, Planning en Control) dhr. P. Beumer. Aanleiding hiervoor is dat het Bestuur Regio Utrecht is gestart met het omvormen van haar gemeenschappelijke regeling, zodat deze voldoet aan de nieuwe Wet Bestuur Stedelijke Regio´s. Deze wet moet nog definitief door de Tweede en Eerste Kamer worden vastgesteld. Het BRU gaat dan bestaan uit een samenwerkingsverband van 10 gemeenten.

Daarnaast is vastgesteld dat een in 1999 vastgestelde bezuiniging op de gemeentelijke bijdrage voor het BRU niet wordt gehaald. Indertijd was de opvatting dat het BRU (grotendeels) zou ophouden te bestaan en de taak van het middenbestuur bij de provincie terecht zou komen. Het college heeft de ambtelijke organisatie opdracht gegeven om oplossingen aan te dragen voor dit te bezuinigen bedrag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren