Negende vaccinatielocatie van de provincie Utrecht geopend in Nieuwegein

In de Beursfabriek in Nieuwegein is afgelopen maandag een vaccinatielocatie geopend. In het gebouw, waar normaal gesproken evenementen plaatsvinden, is ruimte genoeg om tienduizend mensen per dag te kunnen vaccineren. Het is de negende plek in de provincie Utrecht waar je gevaccineerd kan worden.

De locatie is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein en buurgemeenten. Mensen krijgen van de huisarts, de GGD of het RIVM een oproep om zich in het Beursgebouw te laten prikken. Het personeel start met het toedienen van het Pfizer-vaccin.

De locatie heeft 16 priklijnen, genoeg om maximaal tienduizend mensen per dag te kunnen vaccineren. Het is een van de grotere priklocaties van de GGD. De organisatie verwacht, zeker met de aanstaande levering van vaccins van andere leveranciers, om de komende weken ‘serieuze aantallen’ te gaan verwerken.

Genoeg mensen
Hierbij is de GGD afhankelijk van de het maximaal aantal vaccins per locatie. GGD-woordvoerder Lennart van Trigt: “De leveringen liggen nog onder het door ons gewenste niveau.” Op de locatie is de GGD er in ieder geval klaar voor: de faciliteiten en de mensen zijn aanwezig.

De Beursfabriek is een evenementenlocatie met ruimte voor kleine, middelgrote en grote beurzen, feesten en evenementen. Trigt benadrukt dat de hal is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid, het grote aantal parkeerplekken en de veilige doorloop in het gebouw.

De priklocatie is zeven dagen per week geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft de locatie geopend tot eind september. Dan moet iedereen in Nederland zijn gevaccineerd.

Afgelopen maandag werden de eerste mensen geprikt door de @ggdru in de Beursfabriek in #Nieuwegein. “Fijn dat inwoners zich nu ook dichterbij huis makkelijk en veilig kunnen laten vaccineren”, reageerde burgemeester Backhuijs bij de officiële opening van de #vaccinatielocatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren