Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in Nieuwegein

Op vrijdag 6 oktober vindt het Nederlands Kampioen Bloemschikken plaats in de Beursfabriek in Nieuwegein. Tijdens het bloemenweekend (7 en 8 oktober) kun je alle bloemwerken bewonderen, genieten van inspirerende demonstraties en deelnemen aan bloemenworkshops. Het kampioenschap heeft als uitdagend thema ‘Pikant’ en wordt voor het 54e jaar op rij georganiseerd door vereniging Groei & Bloei. Zo’n 250 studenten en amateurs zullen om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken strijden in Nieuwegein.

Beste bloemschikker van Nederland
Het NK Bloemschikken is verdeeld in twee categorieën: de studenten en de amateurs. De studenten strijden in tweetallen voor hun school om ‘de beste bloemschikschool van Nederland’ te worden. Zij maken 1 werkstuk. De amateurs (en semiprofs) nemen individueel deel aan de wedstrijd. Deze deelnemers maken tijdens de wedstrijd een eigen arrangement aan de hand van een vooraf verstrekte opdracht. Op de wedstrijddag maken de meeste deelnemers daarnaast een verrassingsopdracht, waarvoor de materialen grotendeels door de organisatie worden verstrekt.

Bloemenweekend
Tijdens het bloemenweekend kun je de ruim 300 pikante bloemwerken bewonderen en genieten van diverse presentaties en demonstraties van onder meer topstylisten als Geertje Stienstra, Hans Zijlstra en Romeo Sommers. Er zijn kraampjes met van alles en nog wat om direct thuis zelf te gaan schikken: van lesboeken tot gereedschappen en van vazen tot bloemen en planten. Daarnaast zijn er aanschuifworkshops. Uiteraard kunnen de zelfgemaakte bloemwerken mee naar huis.

Praktisch
Openingstijden: 7 en 8 oktober van 10.00-17.00 uur.
Locatie: De Beursfabriek, Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein
Toegang: € 10,- (€ 7,50 voor Groei & Bloei-leden). Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartverkoop aan de kassa. Parkeer is gratis.
Workshops: € 7,50 p.p

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren