Natuur in de klas!

Vanaf woensdag 10 mei 2017 komt de natuur de klas in met de producten van BuitenWijs. BuitenWijs is de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur en milieu educatie.

De komende weken  leren de de groepen 1 & 2 van de basisschool als ‘de oppassers van de witjes’ zorgen voor eitjes, rupsen en poppen van het Koolwitje. De groepen 3 & 4 zullen leren om een ‘Vlijtig Liesje’ groot te brengen door middel van het oppotten, stekken  en verzorgen van het kleine tere plantje. De groepen 7 & 8 gaan ‘De kracht van kruiden’ ontdekken door de kruiden te verwerken in allerlei producten, zoals kruidenboter, spray en lotion. Samen organiseren de kinderen na de les een kruidenmarkt. Bij elkaar gaan 150 groepen van de basisscholen in de BuitenWijs gemeenten de komende weken aan de slag met échte natuur in de klas.

Ieder schooljaar krijgen alle basisscholen van de BuitenWijs gemeenten de kans om voor iedere groep natuur in de klasproducten te bestellen. Deze producten dragen bij aan de natuur- en seizoen beleving van de leerlingen. Door het aanbod van BuitenWijs komen kinderen in aanraking met de natuur, gaan vaker naar buiten en gaan bewuster om met de wereld om hen heen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren